Sastojci:

  • 50 g zobenih pahuljica
  • 1/2 čajne žličice sode bikarbone
  • 2 čajne žličice praška za pecivo
  • 300 g svježe aronije (bobice)
  • 2 jaja
  • 180 g šećera
  • 150 g margarina (sobne temperature)
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 300 g kiselog vrhnja
  • 200 g brašna
Priprema:

1. Brašnu dodati zobene pahuljice i sodu te sve dobro pomiješati.

2. Masi dodati mješavinu umućenih jaja, margarina, kiselog vrhnja, običnog i vanilin šećera.

3. Smjesu dobro izmiješati, dodati aroniju pomiješanu s 1 žlicom brašna (oduzeti od 200 g), pažljivo izjednačiti i       izliti u prethodno podmazane kalupe za muffine ili papirne košarice.

4. Peći na 180°C (pećnica s ventilatorom) oko 20-ak min.

5. Pečene muffine ostaviti da se ohlade, po želji posipati šećerom u prahu i poslužiti.

P. S. Ako se muffini peku u kalupima, poslije pečenja ih pustite 5 minuta da odstoje, a potom izvadite.