Česta pitanja

1. Što je potrebno znati, ako želim posaditi aroniju?

Glede uzgoja aronija je poprilično nezahtjevna biljka i podnosi gotovo sve vrste tla. Najviše joj pogoduju kisela tla pH između 5,5 i 7. Mraz ne može naštetiti biljci. Temperatura smrzavanja sama biljke javlja se tek ispod -30*C. Poželjno je da mjesto sadnje ima južnu ekspoziciju. Sadi se u rupe 30x30x30cm. Razmak sadnje je između 1-1,5 metara u redu, te 3 metra između redova. To daje oko 2200 sadnica po hektaru. Sadnica se zagrne sipkom zemljom te nakon toga pognoji (preporuča se organsko gnojivo). Potrebna je redovita košnja kako trava ne bi uzimala aroniji hranu. Prve dvije do tri godine preporuča se frezanje između redova. Berba je obično sredinom 8-og mjeseca, kada stupanj slatkoće aronije iznosi od 20-22 Brixa.


2. Koje su preporučene doze za vaše proizvode?

Naše proizvode i preporučene doze možete naći ovdje.


3. Bavi li se Bobica prodajom sadnica?

Nažalost Bobica ne prodaje sadnice, njih možete nabaviti u rasadniku Milić.


4. Nuspojave vezane uz konzumiranje aronije?

Nismo naišli na informaciju koja navodi nuspojave vezane uz aroniju. Za detaljnije savjetovanje u vezi dodavanja aronije u vašu prehranu posavjetujte se sa doktorom ili nutricionistom.


5. Koja je razlika između kapsula i tableta od aronije?

U celuloznu kapsulu je stavljeno 500 mg praha aronije dok je tableta samo dijelom od praha. Ostali dijelovi tablete su kemijske substance koje drže prah kompaktnim kako se tableta ne bi raspala.